Piet Dieleman Atelier

Contemporary Contemplations is een initiatief van kunstenaars Gerda Kruimer en René Eicke. In de tentoonstelling zijn kunstwerken te zien, waarin herhaling een belangrijke rol speelt.
Herhaling is er altijd en overal. In de seizoenen, in van alledaagse routine, vanzelfsprekend en onopvallend. Maar herhaling leidt niet altijd tot hetzelfde. Na het verstrijken van tijd komt verandering en evolutie. Vaak gebeuren dingen als voorheen, maar dan net anders. Herhaling is belangrijk voor ons. We plaatsen dingen doordat we ze koppelen aan bekende herinneringen van gelijke situaties. We leren en voorspellen dingen door herhaling. Herhaling brengt ritme, structuur, efficiëntie, schoonheid en is soms rustgevend en contemplatief.
De reizende tentoonstelling Contemporary Contemplations is in maart 2018 voor het eerst te zien geweest in Arti et Amicitae in Amsterdam, daarna in Kunstquartier Bethanien in Berlijn, in Kunsthaus Erfurt, PHK18 in Rotterdam en is nu neergestreken in ACEC Apeldoorn. Naast de kunstenaars van het eerste uur worden er tijdens elke tentoonstelling kunstenaars toegevoegd die passen bij het thema. Dit keer is dat Cees Andriessen uit Apeldoorn.
Kunstenaars: Linda Arts / Cees Andriessen / Isabelle Borges (D) / Bram Braam / Piet Dieleman / Marieke van Diemen / René Eicke / Carina Ellemers / Ditty Ketting / Gracia Khouw / Peter K. Koch (D) / Gerda Kruimer / Annekatrin Lemke (D) / Bas Lobik / Zaida Oenema / DAG (D) / Marleen van Wijngaarden/ Patricia Westerholz (D) / Yumiko Yoneda (JP)

• • • • • •