Piet Dieleman Atelier

meteoorspaceburo

SpaceBuro Antwerpen is een nieuwe projectruimte voor hedendaagse beeldende kunst in Antwerpen Noord, geinitieerd door beeldend kunstenaars Erik van In en Annemieke Fanoy.

Lovejoy Unit-1 is een groepstentoonstelling met tekeningen over ruimte.

Arthur O. Lovejoy, een Amerikaanse historicus startte in het begin van de 20ste eeuw met een systematische studie van wat hij ‘ideeëngeschiedenis’ noemde. Naar het concept ruimte kunnen we dan kijken als een unit-idea waarover een 24-tal kunstenaars beeldend reflecteren in evenveel tekeningen. Nieuwe associaties en verbanden komen naar voren. Verschillende aspecten van ruimte, van ruimte en symboliek, fysieke en conceptuele ruimte, van natuurlijke en culturele ruimte, van het verlangen naar ruimte, ruimte en tijd en beweging, ruimte en identiteit, ruimte in en rond het werk, en misschien vooral de ruimte van en voor verbeelding worden op uitnodigende wijze voorgelegd.
(citaat uit: SpaceBuro: een kleine grote ruimte voor verbeelding en verbinding, Ruth Loos, Antwerpen, 2014)

Met werk van Anne Ausloos, Leni van den Berge, Leendert Buth, Tamara Dees, Piet Dieleman, Marinus van Dijke, Annemieke Fanoy, Wim Geeven, Arie de Groot, Loek Grootjans, Teja van Hoften, Erik van In, Eva Krause, Liesbeth Labeur, Ruth Loos, John van Oers, Marieke Pauwels, Marisa Rappard, Nanda Runge, Pieter Slagboom, Anne-marie van Sprang, Han van der Ven, Marenne Welten, Rozemarijn Westerink en Kees Wijker.

SpaceBuro nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van Lovejoy Unit-1 op zondag 23 maart vanaf 15u.

SpaceBuro
Jan Palfijnstraat 47
2060 Antwerpen
+32 (0)4 68 219 259
open: do en vr, 14-19u en op afspraak

www.spaceburo.be

• • • • • •